Focus

Ja zeg, ik ga toch geen nee zeggen in deze tijd….. Het is CRISIS…

Argh, ik weet het, ik ken het en het doet pijn… maar het moet!

Focus!

Een opdracht aan je voorbij laten gaan, met dat geld wat je had kunnen verdienen, maar ja, wel weer een paar weken van koers af. En toch zeg ik DOEN!

Focus, je doelstelling, dat is belangrijk. Je moet jouw koers varen en je niet laten afleiden door opdrachten waardoor je geld verdient, maar welke geen toegevoegde waarde hebben voor jouw doel. Natuurlijk is het een afweging. Als het zo een goed betaalde opdracht is, dan kun je even pas op de plaats maken, maar dan moet het wel verdomde goed betalen….

Dat is uitstel van je doel. Ik kom veel professionals tegen die op een koers zitten die ze niet willen varen, alleen omdat ze opdrachten aanpakken of aangepakt hebben vanwege het geld. En zijn ze er rijker van geworden? Nee, eerder armer. Dingen doen die je niet leuk vind, maar die je doet voor het geld zijn funest voor je passie voor je vak, je motivatie en inspiratie. Je schiet je doel voorbij.

Bepaal wat jij leuk vind om te doen, waar je blij van wordt. En waar je gewoon goed in bent. Stel duidelijke doelen, met heldere subdoelen. Deze zijn jouw leidraad, jouw koers. Opdrachten die buiten dat kader vallen kun je niet doen. Want je hebt een koers te varen. Je hebt je doel te bereiken.

Waar ligt jouw focus? Wat is jouw doel?