Start!

De twijfel slaat steeds weer toe…

Deze week kwam ik er weer een paar tegen, twijfelende aankomende ondernemers. Bang om hun passie te volgen, want als…… En dan?….. Maar hoe? Wekelijks kom ik zich oriënterende mensen tegen op netwerkbijeenkomsten, seminars en trainingen. Ik begrijp de twijfel zo goed, financiële beperkingen, niet weten waar je moet beginnen, bang voor wat er allemaal op je afkomt. Belastingdienst, Kamer van Koophandel, BTW, website, marketing, ondernemersplan…. Het loopt allemaal door elkaar.
Als ondernemer ben je niet alleen met je vak bezig, maar je bent ook administrateur, webbouwer, hoofd inkoop, hoofd marketing & communicatie en social media specialist. Ga er maar aan staan!

Passie, als hij het over de passie voor zijn vak heeft gaat hij helemaal glimmen….

Veel van deze twijfelende en oriënterende aankomende, maar ook net gestarte ondernemers vergeten vaak in deze periode één ding: hun passie, de passie voor hun vak, datgene waarom ze ondernemer willen worden of ondernemer geworden zijn. Iedereen die voor zichzelf begint (tenminste daar ga ik maar even vanuit) doet dit om iets te doen waar ze blij van worden, want als ze over hun passie spreken gaan ze helemaal stralen.

Jouw passie omzetten in een product, wie wil dat niet?

En dat is waar het om draait, passie en hoe je deze passie om kunt zetten in een product. Een verkoopbaar product, want jij kunt iets leveren vanuit jouw kennis, vaardigheden én passie wat niemand ander kan. Daarin ben jij uniek, want jij bent jij!
Mijn advies, gewoon starten (nou, zo gewoon is dat niet), ergens beginnen, het is de enige manier om te ondervinden hoe je het vind en hoe je aan jouw passie en jouw product vorm kunt geven.
Meteen alles opgeven en starten ligt misschien niet binnen jouw mogelijkheden, maar laat je daardoor niet tegenhouden, je kunt starten naast je baan en er zijn ook mogelijkheden om te starten met een uitkering.
Als ondernemerscoach sta ik je bij om jou op dit pad te begeleiden, zodat je niet alles alleen hoeft uit te denken en uit te zoeken, ik ben jouw sparringpartner en klankbord om zo jouw proces te versnellen en om in ‘no time’ een ondernemende ondernemer te worden.

Starten

Ach, het geldt voor zo veel dingen, soms moet je ergens beginnen, daar werd ik aan herinnerd toen ik met een klant aan het werk was. Waarom werd ik zo onrustig van deze opmerking? Oh, ja ik wilde ook ergens mee starten, iets wat al weken boven mijn hoofd hangt, maar waar ik natuurlijk geen tijd voor heb, een blog…..
Laat ik mijn eigen advies eens opvolgen en ‘gewoon’ beginnen….. hier is ‘ie dan!